Πηγή Κουμαντσιώτη

Επισκεφθείτε το νέο δικτυακό μας τόπο www.massage4therapy.gr

Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία

Η Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία είναι μια τεχνική μάλαξης βαθέως ιστού, ειδικευμένη στο λύσιμο των χρόνιων μυϊκών σπασμών.

Η Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία λύνει μόνιμους σπασμούς που έχουν δημιουργηθεί στους μυς, με ήπιο και όχι επιθετικό τρόπο και έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά των μυών στην αρχική τους φυσιολογική κατάσταση, βοηθώντας τους σπονδύλους να επανέλθουν στην αρχική τους θέση.

Η θεραπεία επέρχεται καθώς με τη βοήθεια του θεραπευτή και με τη βοήθεια της ειδικής αναπνοής ο θεραπευόμενος χαλαρώνει αποκτώντας την αίσθηση και τον έλεγχο πάνω σε μυς που ήταν παγωμένοι και επώδυνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σταδιακά επώδυνοι, βασανιστικοί πόνοι υποχωρούν ή εξαφανίζονται. Η αναπνοή απελευθερώνεται και βαθαίνει.


Μετά τη σύνεδρία

Μετά από μια συνεδρία Λειτουργικής Μυϊκής Επεξεργασίας ακόμα κι αν δεν έχουμε κανένα μυοσκελετικό πρόβλημα (κάτι που είναι σπάνιο) νοιώθουμε μια βαθειά χαλάρωση σε σωματικό επίπεδο, ευεξία και ηρεμία σε ψυχικό επίπεδο.

Αφού τελειώσει το μασάζ αφήνουμε 5΄λεπτα να επανέλθει ο οργανισμός και σηκωνόμαστε. Πρώτα καθόμαστε και μετά σηκωνόμαστε όρθιοι, γιατί υπάρχει περίπτωση να ζαλιστούμε από τις αναπνοές που έχουμε πάρει.

Δίνουμε λοιπόν στον οργανισμό μας το χρόνο που χρειάζεται.

Αν υπάρχει κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα, δηλαδή αν αισθανόμαστε σε κάποιο σημείο του σώματος μας πόνο, συνήθως από την πρώτη συνεδρία νοιώθουμε καλύτερα. Ο πόνος υποχωρεί και το σώμα μας αποκτά καλύτερη ελαστικότητα και μεγαλύτερη κινητικότητα.

Η αναπνοή μας ελευθερώνεται και βαθαίνει.

Η χαλάρωση είναι ένα μεγάλο δώρο, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Όταν είμαστε ήρεμοι και χαλαροί, μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Σε συνδυασμό με την κατάσταση μη πόνου, η ζωή μας γίνεται πολύ καλύτερη και αποκτά την ποιότητα που της αξίζει.

Καλό είναι για το επόμενο 24ωρο να μην φάμε κρέας και να μην καταναλώσουμε αλκοόλ.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε μια συνεδρία Λειτουργικής Μυϊκής Επεξεργασίας

Πηγή Κουμαντσιώτη
Εναλλακτικές Ολιστικές Θεραπείες
Μ.Μερκούρη 1 & Αλλατίνη,
Πυλαιώτικα Τέρμα Χαριλάου,
ΤΚ 54250 Θεσσαλονίκη
τηλ: 6977134627