Πηγή Κουμαντσιώτη

Επισκεφθείτε το νέο δικτυακό μας τόπο www.massage4therapy.gr

Προσωπική εμπειρία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια κλασική Ελληνική οικογένεια και για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας απευθυνόμουν στον αντίστοιχο ειδικό γιατρό.
Για πολλά χρόνια είχα πρόβλημα στον ώμο μου και έπαιρνα φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες σταματούσαν τα συμπτώματα μόνο προσωρινά.
Κάποτε με πολύ μεγάλη δυσπιστία απευθύνθηκα σε εναλλακτικό θεραπευτή για το πρόβλημα του ώμου μου και ενώ η μέθοδός του μου θύμισε ελαφρά κάποιες από τις πρακτικές των γιαγιάδων μας, έφυγα από το θεραπευτήριό του χωρίς πόνο, κάτι που είχε χρόνια να μου συμβεί.
Μετά από τρείς συνεδρίες ένοιωθα σαν να μην είχα ποτέ πρόβλημα και σιγά – σιγά το ξέχασα εντελώς.
Έξι μήνες μετά πόνεσε η μέση μου λόγω μιας μετακόμισης. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι, δε μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και στην τουαλέτα πήγαινα με βοήθεια.
Κάλεσα ορθοπεδικό γιατρό στο σπίτι, διέγνωσε οσφυαλγία και μου έδωσε παυσίπονα μυοχαλαρωτικά και βιταμίνες.
Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν μηδαμινό.
Υποβασταζόμενη έφτασα στο ιατρείο ενός από τους καλύτερους νευροχειρουργούς της Θεσσαλονίκης. Με εξέτασε, πήρε το ιστορικό μου και μου ζήτησε να κάνω αξονική τομογραφία. Δεν ήθελα να υποβληθώ στην ακτινοβολία της συγκεκριμένης εξέτασης και δεδομένου ότι πληρώνω χρόνια δυο ασφάλειες ρώτησα αν με τη μαγνητική εξέταση θα μπορούσε να δει αυτό που ήθελε. Μου απάντησε ότι δεν είναι απαραίτητη και ότι συνήθως είναι αρκετή η αξονική τομογραφία. Αν τυχόν δεν του αρκούσε τότε θα κάναμε και μαγνητική. Αυτό για εμένα σήμαινε χρόνο, χρήμα και πόνο. Αποφάσισα να κάνω κατ’ ευθείαν μαγνητική και απευθύνθηκα σε ένα ιατρείο άγνωστο προς τον θεράποντα ιατρό.
Μετά από δυο μέρες που πήγα ξανά στο ιατρείο του με τη μαγνητική στα χέρια μου, μόνο που δε με έβαλε να κάτσω τιμωρία στο ένα πόδι, επειδή δεν τον υπάκουσα. Αφού τηλεφώνησε και συνεννοήθηκε με τον ακτινολόγο στον οποίο είχα απευθυνθεί, μου είπε ότι η πάθησή μου ήταν πολύ σοβαρή, την έλεγε με τον αγγλικό όρο “drop foot” και ότι άμεσα έπρεπε να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση, γιατί αλλιώς θα έμενα ανάπηρη. Στην ερώτησή μου αν η εγχείρηση θα αποκαθιστούσε και σε ποιο βαθμό την υγεία του σώματός μου η απάντησή ήταν ότι δεν γίνονται θαύματα, ότι δεν πρέπει να περιμένω από εδώ και πέρα να ξαναγίνω όπως ήμουν, ότι θα πρέπει να προσέχω πάρα πολύ και να μην ξαναφορέσω τακούνια και γενικώς πρέπει να μάθω να ζω με το πρόβλημά μου. Συγχρόνως έπαιρνε τηλέφωνο για να κλείσει κρεβάτι σε ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τρομοκρατήθηκα, θόλωσε το μυαλό μου και άρχισα να με βλέπω να προσπαθώ να περπατήσω με μπαστούνι.
Δεν ήμουν ούτε 40 χρονών και η ζωή μου ξαφνικά θα γίνονταν ένα σύρε και έλα μέσα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Ήθελα να φύγω από το ιατρείο τρέχοντας, σχήμα οξύμορο, αφού είχα πάει με βοήθεια, γιατί δε μπορούσα να περπατήσω μόνη μου. Του ζήτησα να με αφήσει να το σκεφτώ και θα του απαντούσα τις επόμενες ημέρες.
Πήγα σπίτι μου κλαίγοντας και την επόμενη μέρα έχοντας ηρεμήσει λίγο επικοινώνησα με τον θεραπευτή που είχα πάει για τον ώμο μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι θα γίνει κάτι, αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή.
Στην πρώτη συνεδρία κάναμε ρεφλεξολογία, γιατί ήμουν σε κρίση και πονούσα, ένοιωσα καλύτερα και ο πόνος υποχώρησε. Στη δεύτερη και τη τρίτη συνεδρία κάναμε λειτουργική μυϊκή επεξεργασία. Από την πρώτη συνεδρία λειτουργικής μυϊκής επεξεργασίας ήδη ένοιωθα καλύτερα, δεν πονούσα και τόσο και άρχισα να περπατώ μόνη μου. Δεν εμπιστευόμουν αυτό που συνέβαινε στο σώμα μου ακόμα. Άρχισα να μαθαίνω να αναπνέω βαθειά και να χαλαρώνω το σώμα μου. Μετά την τρίτη συνεδρία ένοιωθα εντελώς καλά. Δειλά – δειλά πήγα και στη δουλειά μου. Ήταν απίστευτο!!
Χωρίς φάρμακα, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς πόνο, χωρίς εγχείρηση…
Μετά την πέμπτη συνεδρία λειτουργούσα πια κανονικά σε όλες τις υποχρεώσεις μου, είχα όμως βαθειά μέσα μου μια δυσπιστία, ένα φόβο ότι όλο αυτό θα καταρρεύσει και μαζί του και εγώ.
Ένα απόγευμα και ενώ ήμουν στη δουλειά, μου τηλεφώνησε η κόρη μου και μου ζήτησε να πάω γρήγορα κοντά της.
Ασυναίσθητα έκλεισα το τηλέφωνο και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι. Αφού διευθέτησα το θέμα με το παιδί μου και ηρέμησα τότε συνειδητοποίησα ότι είχα πάει τρέχοντας στο σπίτι. Αυτό πραγματικά ήταν ένα μικρό θαύμα!
Χαμογέλασα ξανά μετά από πολύ καιρό πόνου και λύπης.
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Ξέρω ότι η μέση μου είναι ένα σημείο στο σώμα μου που είναι ευαίσθητο, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα νοιώθω πιο υγιής από ότι πριν, γιατί με τη συγκεκριμένη θεραπεία έμαθα να έχω επαφή με το σώμα μου.

Αυτή η εμπειρία με οδήγησε να εκπαιδευτώ και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτή την τεχνική και γενικότερα με τις εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες.

Πηγή Κουμαντσιώτη
Εναλλακτικές Ολιστικές Θεραπείες
Μ.Μερκούρη 1 & Αλλατίνη,
Πυλαιώτικα Τέρμα Χαριλάου,
ΤΚ 54250 Θεσσαλονίκη
τηλ: 6977134627